Startplaats

Het starten van de avondvierdaagse zal op de dinsdag, woensdag en donderdag plaats vinden vanaf het “Stichting Podium Gorcum – Grote Haarsekade 120 Gorinchem”.

Let op : op de Vrijdagavond zal de start en de finish op de Kanselpoortweg zijn.
Voor de 15 KM is de startlokatie op de Kleine Landtong – schuin tegenover de Kanselpoortweg.

       

De fietsen zullen op dinsdag-, woensdag, en donderdagavond bij “Stichting Podium Gorcum” gestald kunnen worden.
Er is voldoende parkeerplaats voor auto’s in de directe omgeving (Hoefslag).

Op de vrijdagavond kunnen de fietsen gestald worden op het parkeerterrein van de Firma Mercon.

 


Starttijd

Soort deelnemerAfstand 5 kilometerAfstand 10 kilometerAfstand 15 kilometer
Dinsdag - groepen
Dinsdag - individueel
18:00-19:00 uur
18:00-20:30 uur
18:00-19:00 uur
18:00-19:30 uur
18:00-18:30 uur
18:00-18:30 uur
Woensdag - groepen
Woensdag - individueel
18:00-19:00 uur
18:00-20:30 uur
18:00-19:00 uur
18:00-19:30 uur
18:00-18:30 uur
18:00-18:30 uur
Donderdag - groepen
Donderdag - individueel
18:00-19:00 uur
18:00-20:30 uur
18:00-19:00 uur
18:00-19:30 uur
18:00-18:30 uur
18:00-18:30 uur
Vrijdag - groepen
Vrijdag - individueel
18:00-18:30 uur*
18:00-18:30 uur*
18:00-18:15 uur*
18:00-18:15 uur*
17:30-17:45 uur*
17:30-17:45 uur*
Start Defile*20:00 uur20:00 uur20:00 uur
De starttijden op vrijdagavond zijn dusdanig dat u op tijd voor het starten van het defilé op de verzamelplaats “Buiten de Waterpoort” kan zijn.

 

Eerder starten is op geen enkele dag mogelijk in verband met de nodige vrijwilligers op de weg en bij de startlocatie. Voordat u gaat wandelen laat u de tag scannen, daarna kan u beginnen aan de wandeltocht van die avond.

U dient dinsdag, woensdag en donderdagavond voor 22:00 uur terug te zijn bij de startlocatie om uw tag te laten scannen.

Controle

Langs de route komt u een controlepost tegen waar de tag gescand dient te worden. De controleposten zijn te herkennen aan de vlag met hierop ‘controlepost’ en het logo van de Avondvierdaagse Gorinchem. Invallers zijn niet toegestaan. Om onsportiviteit te voorkomen, moet bij controle elke individuele deelnemer zelf zijn tag aanbieden. Tegenover de andere deelnemers kunnen en mogen wij in geval van onrechtmatigheid niet anders dan de directe uitsluiting toepassen. Alle leden van de groep dienen gelijktijdig de controlepost te passeren.

banner

Controleposten

Avond5 KM 10 KM15 KM
DinsdagJan van der HeijdenstraatBuiten de WaterpoortOnderweg / Hoefpad
WoensdagStadhuispleinWijdschildlaanHoogbloklandseweg
DonderdagDokter SchröyerstraatSchelluinsestraatFranklinweg

Rijwielstalling

Rijwielen kunnen geplaatst worden bij de startlokatie in de speciaal aangebrachte vakken. Ook op vrijdagavond kunnen rijwielen hier geplaatst worden.

Toiletten

Aan een ieder wordt verzocht toe te zien dat de toiletten op de startlokatie netjes en schoon worden achtergelaten, zodat iedereen er ook gebruik van kan maken. Mogen wij op uw medewerking rekenen?

Voor het toiletgebruik vragen wij om een kleine bijdrage van €0,20.

Rustplaatsen

DagAfstandRustplaats
Dinsdag5 KilometerSpeeltuin Lingewijk
Dinsdag 10 KilometerBuiten de Waterpoort
Dinsdag 15 KilometerTennisbaan Hoefpad
Woensdag5 KilometerStadhuisplein
Woensdag10 KilometerLingsepad
Woensdag15 KilometerDorpsweg
Donderdag5 KilometerDokter Schoyerstraat / Dokter Bauerstraat
Donderdag10 KilometerParallelweg
Donderdag15 KilometerMac Donalds / Franklinweg
Vrijdag5 KilometerHoofdwal
Vrijdag10 KilometerDalem
Vrijdag15 KilometerNieuwe Wolpherensedijk

Op de rustplaatsen zijn medewerkers van Care4You aanwezig voor eventuele medische verzorging, met uitzondering van de 5 km rustplaats.

Herinnering

Wie de Avondvierdaagse volbrengt, ontvangt op vrijdagavond hiervoor een beloning. De herinnering tot en met 10 keer bestaat uit een lint en een medaille. De herinnering vanaf 11 keer bestaat uit een cijferschild of kruis.

Afbeeldingen volgen nog ….

Voor de groepen zijn speciale herinneringen.

Afbeeldingen volgen nog ….

 

Buiten de Waterpoort

Op de vrijdagavond zullen alle deelnemers verzamelen op het verzamelpunt, het veld bij ‘Buiten de Waterpoort’.

Buiten de waterpoort
Buiten de waterpoort

Op dit verzamelpunt zullen er een 10-tal vakken worden gemaakt welke gemarkeerd zijn door vak aanduidingen en van geel gekleurd touw. Vanuit deze vakken zal op aanwijzing van de organisatie de optocht richting het Defilé op de Grote Markt worden opgestart.

Groepen krijgen GEEN vak toegewezen. Volg de instructies van de organisatie op, zodat het Defilé op tijd kan beginnen en in één lange optocht door kan lopen. Tussen de groepen uit de vakken zullen dan de muziekkorpsen worden toegevoegd.

Toiletten

Op het terrein staan toiletten die door een vrijwilliger schoon gehouden worden. Om dit mogelijk te maken vragen wij een kleine bijdrage van €0,20 voor het toiletgebruik.

Op het terrein staan ook diversen afvalbakken die u kunt gebruiken om uw afval in de gooien zodat het terrein netjes blijft.

kliko

Blarenbal

 

Ruilavond

De ruilavond is komen te vervallen. Bij het verkrijgen van een verkeerde medaille is het mogelijk om dit op vrijdagavond, wanneer de medailles worden uitgedeeld, direct te melden. Wanneer u zelf de herinnering verkeerd heeft opgegeven kan het zo zijn dat de juiste herinnering niet op voorraad is. Let er dus op dat u altijd de juiste herinnering vermeld bij aanmelding.

Wandelboekje

Wie regelmatig wandelt kan voor €1,– in het bezit komen van een Kilometerboekje, een soort dagboek voor de wandelaar. Daarin kan worden bijgehouden waar hoeveel kilometers werden gelopen. Wie een wandelboekje bezit, kan de Avondvierdaagse hierin laten bijschrijven. Aanbieding van Kilometerboekjes op de eerste avond  (dinsdag avond) , groepen liefst gebundeld. Tijdens de Avondvierdaagse kunt u bij de afdeling groepen, deze kilometerboekjes kopen à € 1,– per stuk.

De organisatie voorziet het boekje van een stempel en/of plaatje, de wandelaar kan er zijn belevenissen in noteren. De gelopen afstanden worden in dit Kilometerboekje opgeteld en na 250 kilometer kan de wandelaar (tegen betaling) in het bezit komen van het Nederlands Wandelprestatie Kruis in brons.

wandelboekje

Print Friendly, PDF & Email

Reglement Avondvierdaagse

De Stichting Avondvierdaagse Gorinchem is aangesloten bij de kWbn, Koninklijke Wandelbond Nederland. Alle reglementen, richtlijnen en bepalingen van de kWbn zijn voor de Stichting Avondvierdaagse Gorinchem van toepassing.

Deelname aan de Avondvierdaagse Gorinchem is op eigen risico.

Blaren

Iedereen kent wel de bekende wandelblaren. Witte bultjes gevuld met vocht, die best pijnlijk kunnen zijn. Bekende plekken waar wij de blaren vooral zien zijn op de onderkant van de voet bij de tenen, op de topjes van de tenen en de hiel van de voet.
Belangrijk is om schoon te werk te gaan bij de behandeling van blaren, omdat er een mogelijkheid bestaat dat de blaar open gaat, dan ontstaat een wond die ook ontstoken kan raken. Het behandelen van blaren vraagt een bepaalde techniek waar onze Care4You leden in getraind zijn.

Voorkomen van blaren

– Zorg dat je voeten niet te week zijn, dus niet voor het wandelen gaan douchen bijvoorbeeld.
– Zorg voor goede passende (niet te krappe) droge schoenen. Absoluut geen slippers.
– Zorg voor schone sokken, liefst binnenste buiten aan doen, dan zitten de randjes en naadjes aan de buitenzijde van de voet.

Wel een blaar?

– Een bloedblaar is een bultje gevuld met bloed en mag absoluut niet kapot geprikt worden!
– Tweede huid pleisters zoals Compeed pleisters kunnen gevoelige plaatsen bedekken, maar plak dit niet op open gelopen blaren.
– Neem bij vragen over je blaar contact op met Care4You EHBO zodat zij deze vakkundig kunnen afplakken.

Valkuil! Verkeerd afplakken van de blaren geeft meer pijnklachten en meer blaren! Kom daarom gerust even langs op de rustposten of in het stadhuis voor een deskundige blik.

Wij zijn er alle avonden vanaf 17.30 op de startlokatie aanwezig!

Fijne Avondvierdaagse week!
Care4You 

 

Thema

Het thema van de Avondvierdaagse Gorinchem 2018 is  Beren gezellig.

Er worden prijzen gegeven voor leukste deelnemers en groepen welke op de meest ludieke manier het thema uitbeelden.
Voor de individuele lopers zullen 3 prijzen beschikbaar zijn en voor de groepen ook 3. Let op de groepsprijzen zijn gebaseerd op groepen van maximaal 30 deelnemers.
Op de donderdagavond zou u onderweg een briefje voor nominatie kunnen krijgen van een van de juryleden.  Het is dus mogelijk meerdere nominaties te krijgen wat uw kansen alleen maar vergroot.
Vul het briefje volledig in en geef deze op deze donderdagavond af bij een van de bestuursleden.
Vrijdagochtend kunt u een e-mail verwachten als u of uw groep in de prijzen is gevallen na telling van het aantal nominaties of na loting bij gelijke aantal nominaties.
Op vertoon van deze email of een afdruk hiervan kunt u tijdens het defile uw prijs in ontvangst nemen.

Gesponsord door : Gorinchem.

Print Friendly, PDF & Email